Fritidshem

Så här funkar det på Fritids Franska Skolan Göteborgs fritidshem är i samma lokaler som skolan, på Landalagången 3. Fritidshemmen har franskspråkig personal för att ge eleverna möjlighet att öva och använda sina franskakunskaper. Fritidsverksamheten är mycket populär och vi erbjuder alla som har rätt till fritids möjlighet att ta del av vår verksamhet.

Observera att man endast har rätt att ha sitt barn på fritids då man arbetar eller studerar. Finns en förälder/vårdnadshavare hemma kan man alltså inte ha sitt barn på fritids. Franska Skolans fritidshem är främst för barn i småettan till och med årskurs 3. Endast vid särskilda omständigheter får elever i årskurs 4 tillstånd att vara på fritids. Om det finns behov av fritids och eleven går i 4:an skall skriftlig ansökan lämnas till expeditionen. I ansökan skall det tydligt framgå varför det föreligger ett behov av fritids. Observera att dessa elever beviljas fritids en termin i taget efter behovsprövning.

Öppettider

På morgonen 07.00-08.20

På eftermiddagen fram till 18.00

Morgonfritids öppnar kl 07.00.

Önskar ni frukost för ert barn är det av vikt att barnet kommer när vi öppnar för att kunna äta i lugn och ro. Skolan stänger kl 18.00. Detta innebär att barnet måste hämtas i god tid före kl 18.00. Då kan personalen stänga skolan i tid.

Lovdagar

Har ni meddelat att ert barn skall gå på fritids under lovdagar är det viktigt att tala om när ert barn inte kommer. Fritids gör ofta utflykter och därför måste barnen komma i tid. Är inte barnet på plats före kl 10.00, räknas barnet som frånvarande den dagen, om inget annat meddelats.