Deprecated: Required parameter $key follows optional parameter $by in /customers/9/6/f/franskaskolangoteborg.se/httpd.www/includes/classes/Page.php on line 26 Nyheter - Franska Skolan Göteborg

210614: Dessine-moi notre Mascotte!

Franska Skolans årliga bildtävling fick i år många bidrag och det var svårt att kora en vinnare. 

Uppdraget bestod i: 
MÅLA, SKAPA och RITA!
Om vår skola hade en maskot – hur skulle den se ut? Skapa med all din fantasi en populär figur som på ett bra sätt blir en fin symbol för Franska Skolan. Använd gärna skolans färger i vår logotype och fyrklövern.

Juryn, som bestod av elevvärd Gunilla, bildlärare Sara, admin Susanna, Elanur 9A och Viking 9A, träffades och kom fram till följande motivering:

Inbjudande och skojigt!
Tack var en spjuveraktig ögonblinkning och med värme och en stor portion humor, samtidigt ser vi Franska Skolans profil, så smälte juryns hjärtan när de såg en fransk croissantflicka som perfekt passar som skolan egen maskot. Dessutom finns kanske nu en ny svensk nationaldräkt skapad med en fransk touch!

Vi säger GRATTIS till Magdalina Velminskaya i klass 4B! Magdalina själv tycker vi kan ge maskoten namnet Mademoiselle Croissant och hennes bild kommer att finnas på omslaget till skolavslutningens program och på skolkatalogen läsåret 21/22.

Övriga underbara bidrag:
Lovisa Przybylak

  

Olle Hagelin

Sienna Pannolie-Rosengren


Ines Marron och Nessrin Asri Aidi


Charlie Pruvot


Nessrin Asri Aidi och Élisabeth Lalanne


Lisa Zixuan Zhang

Juno Hammar Dulong de Rosnay


Théa Przybylak


Élisabeth Lalanne


Nessrin Asri Aidi