Deprecated: Required parameter $key follows optional parameter $by in /customers/9/6/f/franskaskolangoteborg.se/httpd.www/includes/classes/Page.php on line 26 Nyheter - Franska Skolan Göteborg

210615: Vi vann!

Franska skolan i Göteborg designade världens bästa papperskorg!
Nu har juryn till Håll Sverige Rents Skräpplockardagar utsett nio vinnare i tävlingen: Ta fram en design på Världens bästa papperskorg.

Av 117 tävlingsbidrag från förskolor, fritidsverksamheter, skolor samt gymnasieskolor, från södra till norra Sverige, har juryn från Håll Sverige Rent, CAN-marketing och Beteendelabbet utsett vinnarna.
- Det är så otroligt roligt att ta del av alla kreativa uppslag från ungdomar över hela Sverige. Inte var det lätt för juryn att bestämma sig men nu har vi nio vinnare, säger Johanna Ragnartz, VD för Håll Sverige Rent.

Tävlingen, som är en del i Håll Sverige Rents Skräpplockardagar, är till för att uppmärksamma att det finns dem som skräpar ner och att beteenden måste förändras för att vi ska komma till bukt med problemet med nedskräpning.
- Plast i haven är ett av vår tids allvarligaste miljöproblem och den mesta plasten kommer från land. Fler måste därför bli bättre på att slänga skräp där det hör hemma: i papperskorgen, säger Johanna Ragnartz.

Ett syfte med tävlingen är att få barn att känna att de kan påverka. Bra idéer kan bli verklighet och leda till förändring. Och förändring är ett måste för att minska nedskräpningen.
- När vi jobbar med barn påverkar de i sin tur sina vårdnadshavare. Så vill vi åstadkomma förändring hos samhället i stort är det barnen vi ska sätta i fokus, säger Johanna Ragnartz.

Vinsten innebär att Håll Sverige Rent folierar vinnarbidragen på en papperskorg på skolgården. Och så erbjuder Håll Sverige Rent även kommunen att foliera en papperskorg på stan. I Göteborg kommer vi att hitta den fina Franska Skolan-papperskorgen på Landala torg. 

Susanne Bosfeldt arbetar som klasslärare i Franska skolan i Göteborg. Hon säger så här om hur det känns att tillhöra vinnarna.
- Det känns jättebra. Barnen har varit så engagerade och det är riktigt roligt att deras engagemang belönas.

Kontakt: Susanne Bosfeldt (susanne.bosfeldt@franskaelever.se)